EyePoint

http://www.youtube.com/watch?v=mOfA9Q5oc3M

Het ziet er wel interessant en heel nuttig uit. Het feit dat de handen op het toetsenbord blijven verhoogt de werksnelheid enorm. Als programmeur merk je bijvoorbeeld dat je met sneltoetsen veel sneller aan de andere kant van je code geraakt dan je muis te nemen en daadwerkelijk naar dat punt moeten bewegen en klikken om je cursor daar te krijgen.

Ik vind het jammer dat er geen demonstratie gegeven wordt over de manier waarop de oogbewegingen opgenomen worden. Is dit met een standaard webcam? Kan je hier direct mee beginnen? Moet het geheel eerst gekalibreerd worden? Moet dit voor elke persoon apart gekalibreerd worden of enkel éénmaal per machine (scherm-stoel opstelling)?

Ik vind het ook spijtig dat er nergens ruwe data wordt gegeven over hoe accuraat het systeem kan werken. Staat zogezegd in de paper. Op de pagina van youtube is er nergens een link te vinden naar die paper. Er wordt op het einde van het filmpje vermeld dat gebruikers het lastig vinden dat het minder accuraat is dan een gewone muis. Hoeveel minder accuraat? Het kan zijn dat de snelheidswinst bij het gebruiken van dit systeem afweegt tegenover dat verlies van precisie.

Al bij al zou ik het systeem wel eens willen uittesten. Als het goed werkt zou ik er zeker sneller door werken!

Advertenties

~ door brechtvdv op mei 14, 2009.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: