Mind Control Device

Tijd voor nog eens een blogpost over een delicious bookmark.

In een blogpost van een medestudent (parasietje) (http://clickoktocancel.wordpress.com/2009/05/22/delicious-overview/#more-205) staan enkele links uit onze delicious chikul09 tag gesorteerd. Ik bespreek hier de eerste link die hier in terug te vinden is.

http://fora.tv/2008/12/12/Tan_Le_Brings_the_Force_to_Life_with_Mind_Control_Device#chapter_01

Het filmpje begint vrij saai. Een dame die uitlegt over hoe ze aan het concept van hun bedrijf zijn gekomen. Ze gaat hier nogal vrij onprofessioneel in op. Heel uitgebreid over hoe ze samen zaten te dineren en zo op het idee zijn gekomen. Dit dan pas 3 maanden later bij nog een dineetje meer uitwerken, …

Goed, enkele minuten later begint de demonstratie van het concept en het apparaat. Het apparaat ziet er best wel fancy uit. Zoals je kan zien rond 11.10 is het apparaat vrij snel aangebracht en is er inderdaad geen bijkomende gel of iets dergelijke vereist.

Wat daarna komt is verbazingwekkend. Slechts door een leertijd van enkele seconden kan men objecten op het scherm trekken, duwen, roteren, laten verdwijnen, etc. door er gewoon aan te denken! Het roteren en het laten verdwijnen wordt gedemonstreerd en even later ook de combinatie van beide. Enkel de acties apart heeft men de computer laten aanleren door de proefpersoon hier enkele seconden aan laten denken. Ik ga er vanuit dat de gedachte van beide acties dan een sommatie van de gedachten apart is?

De combinatie van een gemakkelijke ‘headset’ en hun visie om het te gebruiken op de game industrie is volgens mij een goed gekozen strategie. Ik kan niet wachten op de spelen die voor deze interface worden ontwikkeld.

Advertenties

~ door brechtvdv op mei 23, 2009.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: