Bespreking muziek visualisatie tools

http://musicovery.com/

Musicovery

Musicovery laat gebruikers toe om naar muziek te zoeken afhankelijk van humeur, of tempo. Liedjes die het beste passen bij een humeur worden in een graaf weergegeven, waarbij de kleur afhankelijk is van het genre muziek.

Voordelen :

De site laat toe om op een originele manier nieuwe muziek te ontdekken : afhankelijk van je eigen humeur. Een manier die beter past bij het zoeken naar nieuwe muziek . Als laatste valt ook op dat men niet moet registreren om te kunnen luisteren en hier ook geen beperkingen op staan.

Nadelen:

De reden van de connecties tussen de verschillende nummers is niet duidelijk, we gaan er vanuit dat men hiermee bedoelt dat de nummers goed bij elkaar passen.

Live plasma.

Terug te vinden ophttp://www.liveplasma.com/.

liveplasma

De applicatie kan ook gebruikt worden om films op te zoeken. Aangezien ik eerder een filmfan ben ga ik de site testen met films. Het ziet er allemaal vrij flashy uit. Wanneer men een film opzoekt komen er vrijwel onmiddellijk andere films rond de huidige gevlogen. Na een tijdje wordt het wel wat druk aangezien de vorige resultaten blijven staan. Ook is er niet direct te zien wat de achterliggende engine gebruikt als zoekcriteria. Maar denk dat het wel handig is om films te zoeken die ongeveer hetzelfde genre hebben.

Audiosurf (www.audio-surf.com)

Audiosurf is een spel dat je eigen muziek-collectie gebruikt om levels te creëren. Je surft als het ware doorheen je muziek en probeert gekleurde ‘vakjes’ te verzamelen. De moeilijkheidsgraad wordt hier deels bepaald door het tempo van de muziek want die bepaalt de snelheid waarop je erdoorheen vliegt.

Het lijkt wel leuk om even te spelen maar echt veel nut heeft de applicatie verder niet. Je zal er geen nieuwe muziek mee leren kennen, enkel je bestaande collectie op een andere manier door beleven.

Advertenties

~ door darkarchon2009 op september 28, 2009.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: